Is Eeklo een grijze stad?

De Middenberm Eeklo

Tienduizenden paaslelies sieren nu de middenberm. Een eens verwaarloosd stukje groen? De meest kleurloze wijk van Vlaanderen? Dat lijkt vandaag absoluut niet het geval te zijn. Wie Eeklo doorkruist, wordt verwelkomd door een prachtig kleurenspektakel.

Slechts enkele weken geleden haalde Eeklo nog het nieuws vanwege het stadscentrum, dat voor 95 procent uit verharding bestond en daarmee de grijste wijk van Vlaanderen was. Ook de middenberm kreeg in het verleden zware kritiek te verduren. Maar wat ooit een dorre, onkruidige woestenij was, is nu een visueel genot geworden. De voortdurende inspanningen van het stadsbestuur en tuinaannemer De Jonghe lijken eindelijk hun vruchten af te werpen.

 

Grasomranding

“In de herfst van 2022 hebben we tal van beplantingen uitgevoerd en besloten we tevens het uiterlijk van de middenberm te transformeren”, aldus schepen van Groenbeleid Filip Smet (CD&V). “We hebben gekozen voor grasomranding, wat een ander visueel effect creëert, en voor planten die gedijen in zonnige, droge omstandigheden. Daarnaast zijn alle planten in grotere clusters geplaatst.”

Bron: Het nieuwsblad

 

8.000 bloembollen

Bovendien zijn er 8.000 bollen van paaslelies geplant, wat resulteert in tienduizenden bloemen die momenteel de stad opfleuren met een explosie van kleur. En er staat nog meer moois op de planning. “Na de prachtige bloei van de paaslelies is het de bedoeling dat andere planten en nieuwe aanplantingen het overnemen om langdurige kleur en bloei te bieden,” vervolgt Smet. “Er zijn tevens nieuwe afspraken gemaakt over het onderhoud van de middenberm door de aannemer. Enkele weken geleden vond de eerste onderhoudsbeurt van dit jaar plaats.”

Deel deze pagina