Waterproblemen? Last van ondoorlatende grond?

De overvloedige regenval van de laatste maanden zorgt op vele plaatsen voor onder gelopen gazons en drassige tuinen.

Vaak kan het water niet door een ondoordringbare laag in de ondergrond en verzamelt het water in de daarboven gelegen laag.

In erge gevallen kan je het gazon niet afrijden en zorgen schimmels voor een onaantrekkelijk uitzicht van het gras. Het gevolg is dat de gazon niet groeit. Bij bomen en heesters gaan de wortels rotten en uiteindelijk sterven de planten.

Een oppervlakkige horizontale drainage is niet altijd een oplossing voor het probleem. Het is belangrijk dat de ondoordringbare laag gebroken of geperforeerd wordt.

In aangelegde tuinen kan dit perfect met het oxyjet systeem. Onder druk wordt een irrigatiekanaal in de bodem gemaakt. Het wordt opgevuld met lava. Aangezien lava niet vergaat zal het water altijd via deze weg de bovenste laag kunnen verlaten. Een eenvoudige oplossing voor een vervelend probleem. De machine waar mee gewerkt wordt kan door een tuinpoort en laat zo goed als geen sporen na op de plaats waar deze gestaan heeft.

Door het maken van doordringbare kanalen met lava en lucht zal het bodemleven ook weer mogelijk worden. Een beter bodemleven zorgt op zijn beurt dan weer voor een gezondere bodem. Een win-win verhaal dus voor u en de bewoners van uw tuin.

Om een offerte te maken voor deze methode komen we langs.

verticale drainage verticale drainage